Giurgiu și Ruse parteneri în proiecte pe programul Interreg V A

Consiliul Județean Giurgiu și Districtul Ruse, în baza unei înțelegeri, vor coopera în următorii cinci ani în domeniile: infrastructură, informatică și comunicații, dezvoltare economică și socială, situații de urgență, cultural, administrativ, turistic, social, sanitar, educativ, mediu. Este vorba de un portofoliu comun de opt proiecte transfrontaliere pe programul Interreg V-A, România – Bulgaria 2014 – 2020 prezentat vineri, 9 octombrie, într-o conferință de presă la sediul Cosiliului Județean.
Pe axa prioritară 1 – o regiune bine conectată, un prim obiectiv de investiții pentru Consiliul Județean Giurgiu îl reprezintă reabilitarea și modernizarea DJ 503 A Halta CFR Oncești – Radu Vodă – Izvoarele – Chiriacu – Răsuceni – limită județ Teleorman și are o valoare de 5 milioane de euro. Alte 3 milioane de euro s-au cerut pentru reabilitarea și modernizarea DJ 505, halta Chiriacu-Izvoarele-Chiriacu-Valea Bujorului DN5B. Un alt obiectiv de investiții îl reprezintă reabilitarea DJ 507 Giurgiu-Oinacu-Braniștea-Gostinu în valoare de 5 milioane de euro. Pentru reabilitarea DJ 412 C –Ogrezeni-Podișoru-Bucșani-Obedeni-Uiești-Goleasca-DJ 601 s-au cerut 2,5 milioane euro. În ultimul obiectiv de investiții este vizat DJ 411 Comana-Budeni-Călugăreni-Iepurești-Stâlpu-Bulbucata – 4,6 milioane euro.
Pe axa prioritară 2 – o regiune verde obiectivul de investiții pentru Consiliul Județean Giurgiu îl reprezintă un centru socio cultural ”Radu Șerban Voievod”. Prin acest proiect se dorește realizarea unei construcții, spațiu multifuncțional, în incinta mănăstirii, locuințe lacustre, iluminat arhitectural și ambiental cu o valoare totală de 3,4 milioane euro.
Cea de a treia axă, o regiune sigură, s-au cerut 3 milioane de euro pentru construirea unei baze tehnico-materiale pentru gararea tehnicii de intervenții, a atelierului pentru revizii și reparații, atelier mobil de reparații auto și alte echipamente specifice situațiilor de urgență. O altă investiții de 3 milioane de euro vizează dotarea cu echipamente specifice interveniilor în situații de urgență: 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă, autocamion de intervenție, autocamion cu braț pentru descarcerare, ambulanță tip B2, aparate cu aer comprimat, 100 costume de protecție pentru servanți.
Cele opt proiecte au o valoare de 30 milioane de euro și termen de implementare 36 de luni dacă sunt acceptate pentru finanțare.
Președintele Consiliului Județean, Vasile Mustățea, este încrezător în realizarea celor 8 proiecte chiar dacă sunt atacate de Prefectura Giurgiu. Precizăm că, în prezent, procesul este în recurs la Curtea de Apel București.

Distribuie prin:

Comentarii

comentarii