Dumitru Beianu acuză: “specialiștii de la Direcția Agricolă au fost instruiți să respingă dosare pentru a nu acorda despăgubiri fermierilor”

Gheorghe Ștefan, copreședinte PNL Giurgiu, a declarat în cadrul ultimei conferințe de presă că domeniul agriculturii a fost și este ignorant de PSD. Consideră că este guvernul zero pentru tot ce înseamnă investiții în sistemul de îmbunătățiri funciare, subvenții pentru fermierii afectați de secetă, subvenții pentru motorină. În opinia lui Gheorghe Ștefan, în anul 2020, agricultura românească va primi lovitura de grație, deoarece actualul guvern nu a început programul de cadastrare și întabulare a terenurilor agricole. Astfel, fermierii care nu au cadastru pe suprafețele agricole nu vor mai primi subvenții.
Și Dumitru Beianu, în calitate de copreședinte PNL, a acuzat guvernul PSD: ”S-au luat sume de bani consistente de la programele naționale de agricultură și s-au trecut, chipurile, la despagubiri pentru calamitățile provocate de secetă și nici aici nu au acordat despăgubiri. Ba mai mult, în particular, specialiștii de la Direcția Agricolă au fost instruiți să respingă cât mai multe dosare și să încadreze suprafețele afectate de secetă la un procent inferior, sub 30%.”
Facem precizarea că, potrivit legislației europene, începând cu anul 2020, subvențiile nu se vor mai acorda pe unitatea de suprafață, ci pe exploataţie. În acest sens trebuie să se realizeze programul de cadastrare și întabulare a terenurilor agricole. Acest program are drept obiectiv înregistrarea gratuită a imobilelor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară, eliberarea certificatelor pentru înscrierea în cartea funciară a posesorilor ca proprietari şi eliberarea certificatelor de moştenitor în cazul succesiunilor nedezbătute.

Distribuie prin:

Comentarii

comentarii