Ce soluţie a găsit Consiliul Judeţean Giurgiu pentru deszăpezirea drumurilor judeţene

Consilierii judeţeni au aprobat joi, 13 decembrie, în cadrul şedinţei ordinare, asocierea în participațiune între Consiliul Județean Giurgiu și consiliile locale din județ, în vederea realizării serviciilor de deszăpezire pe drumurile județene și de interes local, în iarna 2016 – 2017.

Proiectul de hotărâre, iniţiat de preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, are ca scop asigurarea circulaţiei rutiere în condiţii de siguranţă în timpul iernii pe toate drumurile judeţene.

Conform expunerii de motive a preşedintelui Marian Mina, Consiliul Judeţean Giurgiu avea încheiate acorduri- cadru cu diferiţi prestatori de servicii pentru Zonele 2-7 din judeţ (centru, est, centru-vest, nord-vest, nord, vest). Din cauza rezilierii a patru acorduri-cadru (rezilieri solicitate de către prestatori motivate de lipsa capacităţii tehnice) şi încercărilor nereuşite ale autorităţii contractante de atribuire a contractelor de prestări servicii ( în cadrul procedurilor de licitaţie publică nu au fost depuse oferte sau licitaţia a fost anulată, la momentul de faţă, CJ Giurgiu nu poate asigura serviciile de deszăpezire în mai multe zone din judeţ.

În acest sens, serviciile de deszăpezire vor fi asigurate prin colaborarea dintre CJ Giurgiu şi consiliile locale în cauză, colaborare materializată prin încheierea unor contracte de asociere în participaţiune.

Ne propunem să facem noi achiziţia de nisip şi sare şi să distribuim către primării. Apoi, cu Direcţia Judeţeană de Transport, ne propunem să mai creăm câteva baze de aprovizionare în judeţ  pentru a se realiza mai repede. Prin intermediul acestui contract-cadru, primăriile care nu dispun de utilaje au posibilitate să le  închirieze, iar chiriile vor fi suportate tot de către Consiliu”, a explicat vicepreşedintele CJ Giurgiu, Cristian  Marciu.

La rândul său, preşedintele CJ, Marian Mina, a spus că preţurile nu vor fi mai mari decât cele cuprinse în vechile contracte.

“Toate unităţile administrativ-teritoriale au fost înştiinţate de această măsură propusă de conducerea Consiliului Judeţean. Majoritatea primăriile au răspuns favorabil, doar la Valea Dragului au existat câteva întrebări, pentru că nu au utilaje şi voiau să ştie dacă le este permis să închirieze”, a precizat Marian Mina.

Proiectul de hotărâre privind asocierea în participaţiune între Consiliul Județean Giurgiu și consiliile locale din județ a fost aprobat cu unanimitate de voturi.

Distribuie prin:

Comentarii

comentarii