Caravana Poftă de carte: 257 de copii și părinții lor au participat la sesiuni de citit

Caravana Poftă de carte, inițiată în octombrie 2016 de Asociația OvidiuRo, a ajuns în perioada 30 ianuarie – 3 februarie în județul Giurgiu. Programul, lansat în februarie 2016, încurajează accesul la grădiniță al copiilor care provin din familii defavorizate (sub 284 lei/membru familievenitlunar) prin acordarea lunară de tichete sociale pentru grădiniță, condiționate de prezența zilnică.

După cele 5 zile de activităţi desfăşurate de Caravana Poftă de carte, în parteneriat cu autorităţile judeţene, a fost organizaţă o conferinţă în cadrul căreia au fost prezentate rezultatele obţinute.

În județul Giurgiu, 257 de copii de vârstă preșcolară au participat la sesiunile de citit interactiv din cărți uriașe și au primit câte o carte ilustrată după lecția – degustare desfășurată în grădinițele din comunele Vărăști, Gostinari, Letca Nouă, Ghimpați și Găiseni – unde au fost oferite cărți uriașe ilustrate, fructe și legume, material educaționale și produse de igienă, ca parte a Caravanei Poftă de carte. Cele 5 comunități au fost selectate cu sprijinul autorităților locale și județene, pe baza statisticilor disponibile referitoare la mărimea populației preșcolare, rata de marginalizare și gradul de cuprindere a copiilor defavorizați în învățământul preșcolar.

Cele mai mari piedici în calea accesului copiilor săraci din cele 5 comunități vizitate la educație preșcolară sunt: lipsa îmbrăcămintei și încălțămintei, a rechizitelor, lipsa mediatorilor școlari și migrația părinților.

„Consiliul Judeţean a participat activ în această perioadă la acţiunile din cadrul Caravanei Poftă de Carte. Am avut cinci comune în care au fost desfăşurate sesiunile de citit şi de informare, dar noi ne dorim să extindem acest program. Ne dorim să fie incluşi cât mai mulţi copii din cât mai multe comune, mai ales că acest program desfăşurat de dumneavoastră este cuprins în Strategia de Dezvoltare a judeţului pentru perioada 2014-2020”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Marian Mina.

Caravana Poftă de carte va ajunge la copii defavorizați din toate cele 41 de județe ale țării până la finalul anului școlar, proiectul fiind o continuare a Caravanei de vară FCG ce a acoperit 99 de comunități din 15 județe.

Distribuie prin:

Comentarii

comentarii