37 de incendii în trei zile. Pompierii giurgiuveni au stins câteva mii de hectare de mirişte

În ultimele trei zile, pompierii militari giurgiuveni sunt în alertă continuă. La cel puţin două ore intervin pentru stingerea unui incendiu de mirişte pe raza judeţului Giurgiu. Misiunea pompierilor este şi mai dificilă din cauza caniculei. Majoritatea incendiilor de mirişte sunt provocate de fermieri pentru a-şi  curăţa terenurile după treierat. Mulţi ştiu că incendierea este interzisă, iar dacă sunt descoperiți se pot alege cu amenzi și reducerea subvenției agricole.

Sâmbătă, 23 iulie, pompierii au intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă pentru stingerea a 60 de hectare de mirişte în localitatea Cosoba. În aceeaşi zi, ISU Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Gostinari, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă din cadrul Gărzii de intervenție Colibași. După executarea recunoașterii, echipajul a acționat pentru stingerea incendiului în urma căruia  au ars aproximativ  400 ha vegetație uscată și miriște.

În data de 24 iulie, echipajele de pompieri au fost solicitate să intervină în localitatea Cartojani pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă din cadrul Gărzii de intervenție Roata de Jos. După executarea recunoașterii, echipajul a acționat pentru stingerea incendiului în urma căruia  au ars aproximativ  2700 ha vegetație uscată.

Sunt doar trei exemple din cele 37 de incendii de mirişte, vegetaţie uscată şi gunoi. Pompierii militari de la subunitățile de intervenție din cadrul ISU “Vlașca” Giurgiu au intervenit pentru stingerea acestor incendii în localităţile: Adunații Copăceni, Popești, Crevedia Mică, Stănești, Gorneni, Oinacu, Hotarele, Naipu, Mihăilești, Răsuceni, municipiul Giurgiu, Vărăști, Ghionea, Frătești, Cosoba, Gratia, Uiești, Prundu, Cartojani, Dăița, Letca Nouă, Ghimpați, Dobreni, Cartojani, Zboiu, Crevedia Mare, Falaştoaca, Sîrbeni, Crînguri, Daia, Poenari,  Bălănoaia.

Arderea miriștilor este interzisă prin lege. Incendierea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi miriştilor se execută numai pe baza permisului de lucru cu foc, eliberat de autoritățile locale, după ce a fost informat serviciul voluntar sau privat pentru situaţii de urgenţă şi dacă există acceptul autorităţii competente pentru protecţia mediului. Nerespectarea regulilor şi măsurilor de apărare împotriva incendiilor specifice utilizării focului deschis, fermierii riscă sancţiuni contravenţionale, cuprinse între 100 și 2.500 de lei.

În paralel cu activitatea pompierilor militari şi echipajele SMURD au intervenit în 39 de situaţii pentru acordarea primului ajutor medical. În cazul intervenţiilor SMURD cele mai frecvente simptome prezentate de pacienți au fost: hipertensiune arterială, cefalee, vertij, tahicardie, traumatisme.

Distribuie prin:

Comentarii

comentarii